Van Leden voor Leden

Deze pagina is bedoeld voor leden van de heemkundekring die op zoek zijn naar heemkundige informatie waar andere leden mogelijk het antwoord op hebben. Of leden die interessante publicaties beschikbaar willen stellen aan collega-leden. Of ..... vul verder maar in.
Contactpersoon voor deze pagina:

Wie doet een bod?

De heer A. van Dongen wil de boeken op de lijst (aanbod boeken A. van Dongen) en de Wazerweijen over de periode 1981 tot 2007 tegen een leuk bod afstaan.

Geïnteresseerden kunnen bellen met 013 - 4551319

Draaibrug

Vrijdag 7 december 2012,

Hoi Ellie,
Toen de mooie draaibrug in Dongen moest wijken voor de nieuwe betonnen brug ging dat kennelijk nog met enig respect.
De nieuwe brug werd gedoopt met de naam “Heiningenbrug”.
Heel goed! Dit is respectvol in relatie met het doorklieven van De Heiningen door het Wilhelminakanaal.

Plattegrond Heiningenbrug

Onderstaande foto’s tonen de doopnaam van de nieuwe betonbrug met “Heiningenbrug”.

Opening HeiningenbrugNaamplaat Heiningenbrug

e brug is later (tegenwoordig) voorzien van een bedenkelijke naam .... “Rijensebrug”. Hoezo Rijensebrug...?

Heiningenbrug

Dit had toch niet mogen gebeuren? Wat mij betreft is dit een brug te ver!

Met treurige snuit,
Toon